omgaan met een adoptie hond bij aankomst

Omgaan met een adoptie hond bij aankomst

Lieve adoptanten, gastgezinnen en iedereen die in aanraking komt met een hondje die net in Nederland is aangekomen. Wij zien vaak dat mensen die hun hondje ophalen het liefst meteen de hond in de armen willen houden, er overheen buigen, knuffelen, kusjes geven, stevig tegen zich aan drukken en ‘met af en toe een traantje’ fluisteren dat alles vanaf nu beter word. 

Wat wij natuurlijk heel begrijpelijk vinden en wij waarderen dan ook dat iedereen zo enthousiast is over zijn of haar nieuwe trouwe viervoeter. Maar of de hond dit zo prettig vind is niet altijd vanzelfsprekend. De honden hebben net een lange reis achter de rug, komen in een nieuw land en zien allemaal ‘voor hun’ vreemde mensen. Dit is natuurlijk allemaal rete-spannend en soms toch ook wel een beetje eng.  

Wij adviseren dan ook om niet meteen op de hond af te rennen, lees eerst de lichaamstaal van de hond en benader dan op gepaste wijze. Zo word de aankomst en het wennen aan een nieuwe omgeving een stukje aangenamer voor de honden en verloopt de eerste kennismaking op een rustige aan aangename manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *