Adoptie Procedure

Adoptie Procedure

Stap 1
Neem goed in overweging wat een hond binnen uw gezin betekend. Wat voor eisen u heeft aan een hond om zowel uzelf als de hond gelukkig te maken. Een (extra) hond in het gezin brengt veel verandering met zich mee voor o.a. uw dagritme, uw verantwoordelijkheden en uw vrijheid. Als dit u niet direct ontmoedigt en u een leuke hond gezien heeft dan is het tijd voor de volgende stap.

Stap 2
U kunt het contactformulier invullen, ons bellen of mailen om meer over de gekozen hond te weten te komen. Samen met u kijken we of uw gezin en de hond een match zijn.
Tevens vragen wij u een vragenlijst in te vullen zodat wij wat meer over uw leefsituatie te weten komen. Is er een goede match dan volgt de volgende stap.

Stap 3
Een vrijwilliger van HomelessDogs neemt vervolgens contact met u op voor een huisbezoek. In dit huisbezoek wordt verder uitgediept of de hond en uw gezin bij elkaar passen. Indien de hond al in Nederland is en momenteel in een gastgezin verblijft kan er een kennismakingsafspraak gemaakt worden met het opvanggezin. Als dit ook goed verloopt en de hond vindt u ook leuk (niet onbelangrijk) dan wordt de hond met een adoptiecontact overgedragen aan u als adoptant.

Indien de hond nog in het buitenland verblijft en het huisbezoek is met goed gevolg afgerond kunt u de hond reserveren. Wij rekenen 50 euro reserveringskosten en starten wij de procedure om de hond naar Nederland te halen. De 50 euro wordt verrekend met het adoptiebedrag. De duur van deze procedure is afhankelijk van de leeftijd van de hond, inentingsstatus, beschikbaarheid van een vlucht et cetera. Meer informatie hierover kunnen wij u geven zodra bekend is om welke hond het gaat. Zodra de hond in Nederland is wordt de hond door middel van een adoptiecontact overgedragen aan u als adoptant.
Blijken de hond en uw gezin toch niet bij elkaar te passen, neem dan contact op met ons. De hond gaat dan zo spoedig mogelijk naar een opvanggezin van HomelessDogs. De 50 euro reserveringskosten worden niet aan u geretourneerd. Na een gewen periode van 4 weken, nadat de hond bij u als adoptant is geplaatst verlenen wij geen enkele restitutie. (In het geval van herplaatsing dient u HomelessDogs een redelijk termijn te geven een geschikte plek voor de hond te regelen)

De kosten:
Ongesteriliseerde / ongecastreerde pup € 275
Gesteriliseerde teef € 365
Gecastreerde reu € 325
Senioren vanaf 10 jaar € 250

Inbegrepen in bovenstaande bedragen zitten de benodigde vaccinaties, gezondheidsverklaring, testen op diverse ziektes, paspoort, registratiechip, transportkosten en het onderhoud (voer et cetera).