Reutjes

Alle reutjes zijn gechipt, gevaccineerd, gecastreerd, worm en vlo vrij, gezond verklaard door een dierenarts en voorzien van een Europees paspoort.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Jolanda 06 38483484 / jolanda@homelessdogs.eu
Stacey 06 14474604 / stacey@homelessdogs.eu

In Nederland

momenteel verblijven er geen reutjes bij een gastgezin in Nederland

In Portugal

Lobinho

Deze sociale man is Lobinho, een reutje van ongeveer 1,5 jaar jong.
Een Portugese vrouw merkte Lobinho op bij een groot stuk braakliggend grond dicht bij Giumeareas. De vrouw heeft hem gevangen en mee genomen naar een dierenarts. Daar bleek dat Lobinho niet gechipt was. Vervolgens is hij overgebracht naar een zorg hotel waar hij wordt klaar gemaakt voor de reis naar Nederland. Lobinho is een open en spontaan mannetje, loopt goed mee aan de lijn en kan goed overweg met zowel reutjes als teefjes. Hoe hij reageert op katten is ons onbekend, maar dat kan worden getest. Lobinho heeft een schofthoogte van 39 cm en weegt momenteel 11 kilo.

Billie

Billie is een reutje van 1 jaar jong. Hij is goed met kinderen, honden en katten. Billie is gevonden in de bergen vlak bij Guimaraes in noord Portugal. Billie vind het heerlijk om lekker te rennen en te spelen met zijn viervoeter vriendjes. Hij heeft een hoog knuffel gehalte, een schofthoogte van rond de 46 cm en weegt ongeveer 14 kilo. Billie mist een een staart, maar dat maakt hem niet minder leuk. Bovenal heeft hij daar totaal geen last van en blijft Billie een knappe man.

Jimmy

Jimmy is een reutje van 2 jaar jong. Hij leefde samen met zijn moeder onder erbarmelijke omstandigheden. Ze zaten onder de vlooien en teken, geen water, geen eten en zelfs geen zacht bedje om op te slapen. Een paar mensen hebben Jimmy en zijn moeder gevonden en daar weg gehaald. Ook al hebben ze nu eten en drinken, ze leven nog wel aan een ketting. Buurtbewoners komen zo vaak ze kunnen langs om Jimmy en zijn moeder mee te nemen voor een wandeling. Dit is dan ook het enige moment dat zij niet aan de ketting zitten en even lekker kunnen rennen en spelen. Ondanks vele pogingen om een nieuw huisje te zoeken is het niet gelukt om voor deze lieverd een gouden mandje te vinden en zijn wij gevraagd te helpen om voor deze lieverd een wel verdient ‘thuis’ te vinden. Jimmy is inmiddels behandeld tegen teken koorts en heeft hier geen last meer van. Het is een sociale hond die met zowel kinderen als andere honden overweg kan en loopt goed mee aan lijn.

Sjors

Sjors is een reu van 4 jaar jong. Sjors is als jonge hond gedumpt in Braga (Noord Portugal). Deze slimmerd ging iedere morgen naar een school, waar de kinderen hem eten gaven. De directie van de school heeft toen der tijd het dodingsstation gebeld om Sjors van straat te halen. Deze hebben hem gevangen en in het station onder gebracht. Een Portugese stichting hebben hem er uit gehaald en in een ander asiel onder gebracht. Daar worden honden niet afgemaakt, maar blijven daar tot aan de dood. Sjors is een x labrador en super sociaal met andere honden, zowel reutjes als teefjes. Hij loopt prima aan de lijn en is gek op aandacht en kinderen.

Kiko

Kiko is een vrolijke en sociale jongeman van 2 jaar. Hij vind het heerlijk om lekker te spelen en aandacht krijgen. Deze mooie man had zijn beide voorpootjes gebroken. Na een operatie en lang revalideren kan Kiko weer vrolijk rondrennen alsof er nooit wat is gebeurd. Kiko verblijft momenteel nog in Portugal maar, kan bij reservering al eerder overkomen naar Nederland. 

Suchi

Suchi is een vriendelijke reu van bijna 6 jaar jong. Hij is geboren in 2013, weegt ongeveer 13 kilo en heeft een schofthoogte van rond de 41 cm. Suchi heeft een vriendelijk karakter en, vind het heerlijk om wandelingen te maken. Lekker in het bos of langs het strand, kennis maken met andere honden en hun baasjes.

Black

Black is een enthousiaste jonge man van bijna 2 jaar die precies weet wat hij wel en niet leuk vind. Hij vind het heerlijk om lekker rond te rennen en te spelen met zijn baasjes. Andere reutjes en katten vind hij niet zo leuk, teefjes daar in tegen zijn favoriet voor deze jonge charmeur. Black weegt ongeveer 26 kilo en heeft een schofthoogte van rond de 55 cm. Black houd van aandacht en weet dan ook precies hoe hij je aandacht moet vragen. Hij is een slimme hond die snel leert en gek is op koekjes. Door zijn energie en enthousiasme plaatsen wij Black niet bij een gezin met hele jonge kinderen, niet omdat hij ze kwaad zou doen maar omdat hij onbedoeld in een dolle bui de kinderen over het hoofd zou kunnen zien. Black is de ideale hond voor actieve mensen die het leuk vinden om lange wandelingen of fietstochten met hem te maken, of een energieke hond zoeken voor bijvoorbeeld flyball, hoopers, of andere actieve activiteiten. Op aanvraag kunnen wij u een filmpje van Black sturen.

Piro gereserveerd

Piro is een reutje en geboren op 01-01-2013.
Piro is gevonden vlakbij een strand waar hij al tijden rond liep. Een lieve vrouw heeft hem naar een dierenarts gebracht waar ze er achter kwamen dat Piro geen voortanden heeft. De dierenarts vermoed dat zijn tanden door een harde klap of schop afgebroken zijn. Hoe het precies gebeurd is zullen we nooit weten maar, dat het met geweld gedaan is en veel pijn veroorzaakt heeft weten we zeker. Ondanks alles wat hem aangedaan is blijft Piro een vriendelijke hond en heeft hij nog steeds vertrouwen in de mens. Piro is een vrolijke hond met een zacht karakter. Hij heeft een schofthoogte van ongeveer 40 cm en weegt tussen de 9 en 10 kilo.