Reutjes

Alle reutjes zijn gechipt, gevaccineerd, gecastreerd, worm en vlo vrij, gezond verklaard door een dierenarts en voorzien van een Europees paspoort.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Jolanda 06 38483484 / jolanda@homelessdogs.eu

In Nederland

Lanzo

Lanzo is een nieuwsgierige lieve hond van bijna 3 jaar jong     ( 1 september 2017 ). Zodra hij je vertrouwd, zie je op zijn manier een speelse hond. Lanzo is niet graag alleen thuis, maar met een honden vriendje kan hij gerust een paar uur alleen zijn. Daarom plaatsen wij Lanzo alleen bij een gezin die al een ( stabiele ) hond hebben. Lanzo vindt andere mensen best spannend, hij heeft dan ook even tijd nodig om ze te vertrouwen. Negeren en niet gelijk op hem afrennen is dan ook het beste wat je kan doen. Als zijn nieuwsgierigheid dan gewekt is komt hij vanzelf bij je om te snuffelen. Lanzo kan met andere honden en katten. Heb je zijn vertrouwen gewonnen, dan volgt hij je graag door het huis. Autorijden vind hij spannend, hij kijkt dan graag uit het raam. Lanzo kan al een beetje naast de fiets lopen, al zal dit wel nog even enige oefening nodig hebben. 

Lasco

Lasco is een lieve, maar verlegen hond van bijna 3 jaar             ( 1 september 2017 ). Hij kijkt graag de kat uit de boom. Maar heb je zijn vertrouwen, dan volgt hij je waar je maar bent. Buiten rent hij heel graag met je mee. Hij let wel goed op, want hij wil niet te ver weg van je zijn. Naast de fiets vindt hij het ook geweldig, alleen moet dit nog wel goed geoefend worden. Stilstaande auto’s en vreemde objecten kunnen nog eng zijn. Daarom plaatsen wij Lasco alleen als er al een andere ( stabiele) hond aanwezig is. Positief belonen is erg belangrijk. Hij laat zien, bij de mensen waar hij nu verblijft, dat hij niet veel onderneemt. Maar met de juiste begeleiding en veel geduld zal Lasco uit zijn schulpje kruipen. Auto ritjes zijn eng. Dan verstopt hij zich achter je rug. Al met al is Lasco een zachtaardige hond die graag buiten is. Lasco kan met andere honden en katten. Hij heeft alleen tijd nodig om vertrouwen op te bouwen.

Jody

Deze mooie man van rond de 1½ jaar jong is Jody ( geboren eind 2018 ). Jody is in de buurt van Guimarães gevonden met een gebroken pootje. Na uitvoerig onderzoek, bij de dierenarts, is er een vermoeden dat hij is aangereden door een auto. Jody is meteen geopereerd aan zijn pootje en voor de volle 100% genezen. Nu is Jody opzoek naar zijn gouden mandje, waar hij mag knuffelen met zijn nieuwe gezin. Want knuffelen en bij de mensen zijn doet Jody toch het allerliefst. Aan de riem lopen kan hij ook al, en tijdens de wandeling is hij speels en lief naar soortgenootjes. Jody is een echte allemansvriend. Maar als zijn baasjes even om een boodschap zijn en er staat gespuis voor de deur, dan laat hij wel van zich horen. Kinderen zijn voor Jody ook geen bezwaar, of hij ook met katten kan weten wij niet. Dit zou eventueel getest kunnen worden. Al met al is Jody een vriendelijke en vrolijke man die het liefst de hele dag knuffeltjes komt halen.

In Portugal

Louis

Louis is een vrolijke en vriendelijke jonge man van 2 jaar. Louis is gek op water, samen in de tuin spelen en met water kliederen is 1 van zijn favoriete hobby’s, dat hij daarna in bad moet vind hij helemaal niet erg.Louis gaat graag met je mee en vind het geweldig om te socializen en te spelen met andere honden.Louis was geadopteerd door een gezin in Portugal, zij hebben de schuttingdeur open laten staan waardoor Louis ontsnapt is en aangereden door een auto. Zij hebben hem meteen naar de dierenarts gebracht en daar bleek dat hij een operatie nodig had. Helaas hebben zijn baasjes hem nooit opgehaald.Hij mist van 1 voorpootje een klein stukje en van zijn andere pootje zijn de teentjes weg, Louis heeft dus nog 3 en een half pootje. Ondanks alles is Louis toch een vrolijke hond gebleven, is hij sociaal met zowel reutjes als teefjes en kan hij ook met katten. Louis verblijft momenteel bij een gastgezin in Portugal, waar hij de hele dag speelt met zijn viervoeter vriendjes. Louis is klaar om naar Nederland te komen en zou nu toch echt graag naar een liefdevolle familie gaan.
Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, er zijn op aanvraag filmpjes van hem beschikbaar

Marvin geadopteerd

Marvin is gevonden op straat, gedumpt door zijn baasjes. Alsof dat nog niet genoeg erg genoeg was, is Marvin vermoedelijk ook nog gegrepen door hond ( of een groep honden ). Inmiddels zijn de wonden goed verzorgd en weer geheeld. Marvin is een reutje van 2 jaar jong, speels, spontaan en vrolijk. Ondanks alles is hij nog steeds sociaal met andere honden, kinderen en katten. Marvin is een echte allemansvriend en vind het heerlijk om te spelen en te wandelen ( al zal hij wel even moeten wennen aan zijn nieuwe omgeving als hij eenmaal in Nederland is). Ook kan hij eventjes alleen thuis zijn. Maar als er dan mensen voor het huis langs lopen, laat hij wel eventjes van zich horen.

Zento geadopteerd

Dit is Zento. Zento liep op een snelweg in Portugal. Ja, je leest het goed, op een snelweg. Het ging een aantal keren bijna mis. Tot een lieve vrouw besloot om te stoppen, en Zento te vangen. Stoppen op een snelweg is niet de meest verstandige keuze, maar soms is de liefde voor dieren groter dan je ooit had kunnen denken. In dit geval is het goed afgelopen en zijn Zento, en zijn reddende engel er goed vanaf gekomen. Zento is een reutje van ongeveer 2 jaar en weegt rond de 6 kilo. Hij is sociaal met reutjes, teefjes, katten en kinderen. Waarom Zento langs de snelweg liep zullen we nooit weten. Wat wij wel weten is dat Zento een schat van een hond is en het heerlijk vind om bij de mensen te zijn. Als hij eenmaal gewent is aan zijn nieuwe omgeving bloeit Zento op en vind hij het heerlijk om te spelen en te knuffelen.

Sjors geadopteerd

Sjors is een reu van 4 jaar jong. Sjors is als jonge hond gedumpt in Braga (Noord Portugal). Deze slimmerd ging iedere morgen naar een school, waar de kinderen hem eten gaven. De directie van de school heeft toen der tijd het dodingsstation gebeld om Sjors van straat te halen. Deze hebben hem gevangen en in het station onder gebracht. Een Portugese stichting hebben hem er uit gehaald en in een ander asiel onder gebracht. Daar worden honden niet afgemaakt, maar blijven daar tot aan de dood. Sjors is een x labrador en super sociaal met andere honden, zowel reutjes als teefjes. Hij loopt prima aan de lijn en is gek op aandacht en kinderen.

Kiko

Kiko is een vrolijke en sociale jongeman van 2 jaar. Hij vind het heerlijk om lekker te spelen en aandacht krijgen. Deze mooie man had zijn beide voorpootjes gebroken. Na een operatie en lang revalideren kan Kiko weer vrolijk rondrennen alsof er nooit wat is gebeurd. Kiko verblijft momenteel nog in Portugal maar, kan bij reservering al eerder overkomen naar Nederland. 

Black

Black is een enthousiaste jonge man van bijna 2 jaar die precies weet wat hij wel en niet leuk vind. Hij vind het heerlijk om lekker rond te rennen en te spelen met zijn baasjes. Andere reutjes en katten vind hij niet zo leuk, teefjes daar in tegen zijn favoriet voor deze jonge charmeur. Black weegt ongeveer 26 kilo en heeft een schofthoogte van rond de 55 cm. Black houd van aandacht en weet dan ook precies hoe hij je aandacht moet vragen. Hij is een slimme hond die snel leert en gek is op koekjes. Door zijn energie en enthousiasme plaatsen wij Black niet bij een gezin met hele jonge kinderen, niet omdat hij ze kwaad zou doen maar omdat hij onbedoeld in een dolle bui de kinderen over het hoofd zou kunnen zien. Black is de ideale hond voor actieve mensen die het leuk vinden om lange wandelingen of fietstochten met hem te maken, of een energieke hond zoeken voor bijvoorbeeld flyball, hoopers, of andere actieve activiteiten. Op aanvraag kunnen wij u een filmpje van Black sturen.