SOS ALGARVE ANIMALS

SOS Algarve Animals

SOS Algarve Animals is een klein herplaatsingscentrum in Zuid portugal. Hun doel is om de overgang  van achtergelaten dieren tot huisdier te vergemakkelijken, om zo gemakkelijker hun liefdevolle thuis te vinden. Zij zijn volledig afhankelijk van donaties want krijgen op geen enkele manier overheidssteun.

LOGO algarve

In Portugal is er gemiddeld 1 opvangplek voor 10 honden die dit nodig hebben. De meeste asielen, dodingstations en opvangplekken zitten dan ook overvol. SOS Algarve Animals werkt in hun centrum met gemiddeld 20 tot 30 honden. De pups, kittens en katten worden verzorgd door ervaren pleeggezinnen. De kleinschaligheid van het project maakt dat de vrijwilligers de honden goed kennen en dus ook gericht aan eventuele gedragsproblemen kunnen werken.

De honden die bij SOS Algarve Animals binnen komen worden eerst grondig gecheckt door een dierenarts en beoordeeld op hun gedrag. Hierna wordt er hard gewerkt aan het socialiseren en rehabiliteren. Zij zijn voortdurend bezig met het binnenhalen van nieuwkomers en het starten van socialiseringsprocessen. Zij selecteren op basis hiervan de op te vangen honden.

In de opvang zitten gemiddeld 4 tot 6 zeer moeilijke honden. Deze zijn extreem angstig of hebben andere ernstige gedragsproblemen. Mede door de kleinschaligheid van SOS Algarve Animals krijgen deze honden veel individuele aandacht. Het rehabiliteren van deze honden duurt soms wel 1,5 jaar. Daarna zijn de honden wel volledig klaar voor het leven in een gezin.
De overige honden worden gekozen uit makkelijker herplaatsbare honden. Deze komen vanuit de op straat gevonden of uitgezette honden, asielen en dodingsstations. Doordat deze honden relatief snel te plaatsen zijn kunnen er veel honden geholpen worden. Gemiddeld herplaatsen zijn op deze wijze 350 honden per jaar.

Tevens heeft SOS Algarve Animals ook kleinschalige, aanverwante projecten. Denk hierbij aan voorlichting geven aan zigeuners over de verzorging van hun huisdieren, voorlichting geven aan de lokale bevolking over sterilisaties en het verstrekken van voer en benodigde materialen aan minder draagkrachtige huisdiereigenaren.

Wil je meer weten bezoek dan de website van SOS Algarve Animals of de facebookpagina