Kerstboom kan gevaarlijk zijn voor uw hond

De kerstdagen staan weer voor de deur, een gezellige en leuke tijd die wij vaak thuis doorbrengen met familie en vrienden. Daar hoort natuurlijk ook een leuk versierde kerstboom bij. Maar laat dat nou juist gevaarlijk zijn voor je huisdier.

De dennennaalden kunnen giftig zijn voor uw huisdier, dat word dus oppassen geblazen met uitgevallen naalden. Sommige honden vinden de naalden van de kerstboom heerlijk om op te eten. Maar deze zijn giftig en scherp en kunnen in het ergste geval de darmwand van je trouwe viervoeter doorboren. Ook het water waar de boom in staat kan ongemakken bij je huisdier veroorzaken, het water bevat opgeloste stoffen die de boom uitscheid. Dit kan diarree, braken en andere maagproblemen veroorzaken, en in sommige gevallen het zenuwstelsel aantasten. Sommige honden kunnen een allergische reactie krijgen. Krijgt je dier een dikke snuit en gezwollen oogleden en oorschelpen? Dan is hij waarschijnlijk allergisch voor de kerstboom.

Nou hoef je natuurlijk niet meteen je kerstboom de deur uit te doen, maar er zijn wel een aantal aanpassingen die je kunt doen om het zo veilig mogelijk te houden voor je dieren. Zo kun je de eet- en drinkbak zo ver mogelijk bij de kerstboom vandaan zetten, zodat er geen dennennaalden in terecht komen. Heb je een gezaagde boom, zorg er dan voor dat je hond niet van het water kan drinken waar de boom in staat.

Let op met eetbare kerstversieringen, de hond vind deze natuurlijk heel erg lekker. Ook is het verstandig als u metalen haakjes gebruikt, deze goed op te hangen en vast te zetten om de takken.
Metalen haakjes zijn scherp en kunnen beschadigingen in de maag en darmen veroorzaken.

Team HomelessDogs wenst u  fijne kerstdagen 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *